Over ons


In 1984 heeft Gert de boerderij van z'n vader overgenomen, 6 jaar later ben ik er ook zelf komen wonen. Na een aantal jaren is hij noodgedwongen gestopt met melken, maar toen in 2015 het melkquotum is vrijgegeven heeft hij die kans met beide handen aangegrepen om z'n passie weer te gaan uitoefenen; namelijk het melken van koeien. Wij hebben gekozen voor Fleckvieh koeien en zijn weer begonnen met het melken van koeien. Deze koeien komen van oorsprong uit Oostenrijk en Zuid-Duitsland en het positieve is dat ze zich gemakkelijk aan verschillende omstandigheden aanpassen. Het zijn gezonde koeien die makkelijk afkalven, weinig krachtvoer nodig hebben en minder vaak een dierenarts nodig hebben. U kunt ze op onze locatie bewonderen. 


  

 

Boerderij 'de Koude Hoek' ligt op de Veluwe, aan de rand van het mooie dorp Elspeet. Uit oude verhalen weten wij dat hier vroeger een herberg stond met dezelfde naam. Het dankte zijn naam aan de koude Oostelijke wind die over de vlakte waaide, omdat  er toen geen bomen stonden. Nu prijkt deze naam nog steeds op de gevel van ons huis.

Uniek is boerderij 'de Koude Hoek' omdat het nog één van de weinige in bedrijf zijnde boerenbedrijven in Elspeet is. 

In het voorjaar van 2009 is in de voormalige jongvee stal een mooie ruimte gemaakt waar een feestje georganiseerd kan worden.

Wilt u meer weten over ons of onze

prachtige locatie, wij staan u graag te woord.

Klik hier